My Way 2 -hanke tarjoaa valmennusvalikoimassaan runsaasti vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Mikäli et löydä sopivaa sisältöä, voit esittää toivomuksia hankehenkilökunnalle.

Ilolla itsetuntemukseen
Tervetuloa viettämään hetki itsetuntemuksen parissa, etävalmennuksessa pysähdytään hetkeksi turvallisessa ilmapiirissä pohtimaan ketä me olemme, mistä tulemme ja mihin haluaisimme olla menossa. Etävalmennuksessa hyödynnetään luovia menetelmiä tehden pohdiskelusta toiminnallista ja hauskaa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi
Valmennuksessa käydään läpi kokonaisvaltaista hyvinvointia keskustelun ja tavoitteiden asettelun kautta. Osallistujan käsitys kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista vahvistuu. Valmennuksessa harjoitellaan tavoitteiden asettamista ja suunnitellaan toimenpiteitä. Näin saamme vinkkejä ja oppimme toisiltamme hyviä käytänteitä hyvinvoinnin lisäämiseksi. Valmennuksen jälkeen jokaisella on työkalu käytettävissä tavoitetyöskentelyyn, jonka pohjalta voi lähteä parantamaan omaa hyvinvointia.

Itsetunto ja oma osaaminen
Itsetunto! Onko sitä? Jokaisella on itsetuntoa ja sitä voi kehittää kaikissa elämän vaiheissa. Itsetunnon kehittäminen vaikuttaa hyvinvointiin. Hyvä itsetunto auttaa suhtautumaan elämän tuomiin tilanteisiin oikein mittasuhtein, tyytyväisyys elämään lisääntyy ja oman elämän hallinnan tunne vahvistuu. Valmennuksessa tuetaan oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistamista eri harjoituksin. Oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen helpottaa urasuunnittelussa ja työnhaussa.

Kirjallinen viestintä (suomen kieli)
Onko sinusta vaikeaa kirjoittaa pidempää tekstiä, jonka oikeakielisyydestä olet varma? Olet ehkä saanut palautetta yhdyssanavirheistä. Valmennuksessa saat vinkkejä, miten voit kehittää kirjoitustapaasi ja tekstiesi oikeakielisyyttä ja vakuuttavuutta.

Työelämätaidot
Työelämässä tarvitaan tiettyjä taitoja, jotka auttavat sinua suorittamaan työsi hyvin kuten vuorovaikutustaitoja, työyhteisö- ja alaistaitoja, kokous- ja neuvottelutaitoja, etäkokoustaitoja sekä palautteen antamista ja vastaanottamista. Työelämätaitoihin kuuluvat myös työnhakutaidot, joita valmennuksessa harjoitellaan käyden läpi työhaastattelutilanteita.

CV-työpaja
CV eli ansioluettelo on työnhaun tärkeimpiä työkaluja. Tule laittamaan CV:si kuntoon! CV-työpajassa perehdyt siihen, millainen on hyvä CV ja mitä sitä tehdessä tulee huomioida. Työpajassa tutustut myös erilaisiin CV:n muotoihin, kuten visuaalinen ansioluettelo. Työpajan aikana pääset tekemään tai päivittämään oman CV:n, joten mukaan tulee ottaa oma CV ja/tai työ- ja tutkintotodistukset. Valmennuksessa saat pohjan CV:n tekemiseen sekä henkilökohtaista ohjausta.

Esiintymistaidot
Esiintymistaitoja tarvitaan jokapäiväisessä elämässä ja erityisesti työelämässä. Valmennuksesta saat vinkkejä vakuuttavaan esiintymiseen ja esityksen tehokkaaseen havainnollistamiseen. Valmennuksessa käsitellään myös esiintymisjännitystä ja sen hallintaa.

Some työnhaussa
Internet ja sosiaalinen media työnhaussa; missä kannattaa näkyä ja miksi? Mitä erilaisia vaihtoehtoja some-työnhakuun on? Millainen on hyvä profiili? Mitä siellä somessa tehdään? Oma someprofiili; luominen ja kehittäminen?

Oman osaamisen kartoitus ja kehittäminen
Työelämä on vahvassa murroksessa ja omaa osaamista on osattava soveltaa luovalla tavalla työmarkkinoilla. On osattava etsiä uusia tapoja työllistää itsensä ja päivitettävä osaamistaan uusien tarpeiden mukaan. Kun tarkastellaan osaamista, eikä pelkästään ammattinimikkeitä, voidaan löytää uusia käyttömahdollisuuksia omille taidoille erilaisilla aloilla.
Valmennuksen aikana käydään läpi Toimintamallin kuvaus -työkalu vaiheittain ja osallistujat laativat sen aikana oman osaamisensa ja kehittämistarpeidensa kartoitusta työkalun avulla. Työkalun avulla tehdään näkyväksi omaa toimintamallia työelämässä ja tarkastellaan sen kokonaiskuvaa. Valmennuksessa käytettävä Toimintamallin kuvaus -työkalu perustuu Business Model You malliin.

Työnohjaus ja sen merkitys työhyvinvoinnin edistämisessä
Valmennuksessa pureudutaan työnohjaukseen; sen hyötyihin ja merkitykseen sekä erilaisiin muotoihin. Mikä on työnohjaajan rooli? Entä osallistujan? Valmennuksessa pohditaan mahdollisia ennakkokäsityksiä ja pelkoja työnohjaukseen liittyen, sekä selvitetään, miten ja mistä työnohjaajan voi itselleen löytää?